Alt-grønt-smoothie

Man kan roligt sige, at vi elsker smoothies i vores familie. Vi har ovenikøbet skrevet en hel bog om dem. Smoothies passer perfekt til morgenmad, fordi det er så hurtigt at lave dem, og fordi de kan tilpasses efter det, man nu lige har liggende derhjemme. Hvis man anvender appelsinjuice som væske i smoothies, så kan man tilsætte en masse grønsager i stedet for mere frugt og alligevel få en afbalanceret frisk, ren og sød smag. Det er da smart! I den her supergrønne smoothie har vi avocado, spinat, broccoli, agurk og græskarkerner. Og så frisk ingefær for at give den ekstra kant. Mynte er også godt, hvis du har noget på lager. Det er vigtigt, at smoothien er kold, så anvend enten frossen broccoli eller frossen spinat, så holder den sig afkølet og cremet uden is. En af vores yndlingscafeer i Melbourne havde ofte passionsfrugt i bunden af deres smoothies for at få et fint mønster i glasset, så det er vi også begyndt at bruge, særligt når vi vil lokke børnene til at smage eller har gæster til morgenmad, som vi gerne vil imponere. Hverdagsglamour! /Luise, Green Kitchen Stories.

Tip: Hvis din blender ikke er så stærk, så fungerer det altid bedst at blende ad flere omgange. Begynd med væske og spinat, og når det er blevet jævnt, så tilsætter du broccoli og græskarkerner. Og til sidst hælder du de resterende, blødere ingredienser i. 

Ingredienser (til 2 personer)
4-5 dl God Morgen® Økologisk Appelsin
1 avocado
1 stor håndfuld spinat (ca. 50 g)
5 frosne broccolibuketter (ca. 50 g)
10 cm agurk
2 spsk. græskarkerner
1 spsk. frisk revet ingefær 
1 håndfuld frisk mynte, valgfrit 

Serveres med
2 passionsfrugter
2 spsk. kokoschips

Hæld alle smoothieingredienser i en blender. Blend ved høj hastighed til det er jævnt. Tilsæt en smule vand eller mere juice, hvis den virker for tyk. Del passionsfrugterne og hæld saft og kerner op i to glas. Hæld smoothien i og top med kokoschips.