Appelsinriddere med blåbærkompot og græsk yoghurt

Weekendmorgenmad er cirka hundredsytten gange bedre end hverdagsmorgenmad, fordi man slipper for stressfaktoren. Så dér bliver det ofte til lidt mere luksuriøs morgenmad som pandekager, ovnbagt grød, arme riddere eller scones. Vi laver en variant af arme riddere, som er endnu nemmere end normalt med bare to hovedingredienser i dejen - æg og appelsinjuice. Børnene spiser oftest ridderne uden noget på, men vi kan godt lide at toppe med en cremet græsk yoghurt, hytteost eller ricottaost, hvis det skal være lidt ekstra luksus. Og så blåbær ovenpå. Det går fint med almindelige blåbær, men det bliver ekstra godt, hvis man laver en enkel kompot. /David, Green Kitchen Stories.

(2 portioner) 

Blåbærkompot
2 dl blåbær (friske eller frosne)
1/2 dl God Morgen® Økologisk Appelsin
1 spsk. chiafrø 

Appelsinriddere
1 æg
1 dl God Morgen® Økologisk Appelsin
1 tsk. kanel
1 knsp. salt
2 skiver brød
1 klat smør eller kokosolie til stegning 

Til servering
1 dl græsk yogurt, hytteost eller ricottaost
Timian, mynte eller citronskal

Varm blåbær og appelsinjuice op på en pande. Skru ned for varmen, når det begynder at koge, og lad det simre i et par minutter. Tag panden af varmen, rør chiafrø i og lad det tykne og køle af i ca. 15-20 minutter, mens du laver appelsinridderne.

Rør æg, appelsinjuice, kanel og salt sammen i en skål. Læg brødet i dejen og vend det et par gange, så det suger meget dej. Varm smør op på en stegepande og læg brødet i. Steg et par minutter på hver side, til det har fået farve.

Top ridderne med et par skefulde yoghurt, blåbærkompot og lidt frisk timian eller citronskal.