Fun facts om appelsiner

FUN FACTS OM APPELSINER

  

100 shades of citrus

Hvis du også elsker citrusfrugter, så er der godt nyt, fordi der findes faktisk omkring 100 arter. Det er sikkert mere, end du lige går og tror, så hvis du har en plan om, at du skal nå at smage dig igennem alle slags, så har du travlt.

Kilde: Top 100 Food Plants by Ernest Small, 2009, NRC Research Press.

 

Blodappelsinerne fra Sicilien

Italienerne har altid været gode til det med farver. Og på Sicilien producerer de, de smukkeste, røde blodappelsiner. Så næste gang du spiser sådan en, så skænk de kære syditalienere en kærlig tanke.

Kilde: http://www.independent.co.uk/travel/europe/a-quest-for-sicilian-zest-the-citrus-farm-that-allows-visitors-to-sample-a-traditional-way-of-life-1958765.html

 

Asien plantede de første frø

Den spanske opdagelsesrejsende, Juan Ponce de Léon, var tilsyneladende så glad for appelsiner, at han i 1513 tog et appelsintræ med hele vejen fra Sydøstasien til Florida. Og gudskelov for det. Lad os takke ham for, at han delte deres appelsinhemmelighed med resten af verden.

Kilde: http://www.telegraph.co.uk/men/the-filter/qi/8345477/QI-Quite-interesting-facts-about-orange.html

 

10 meter på 100 år

Man kan godt skulle langt op og kravle, hvis man skal plukke appelsiner. De fleste træer bliver nemlig op til 10 meter høje. Det tager dem dog omkring 100 år at nå den højde.

Kilde: http://www.todayifoundout.com/index.php/2012/01/navel-orange-trees-are-all-clones-of-each-other/